Creating and upscale Dental Clinic in the heart of the ICE District in Downtown Edmonton.

This space makes an impact even before you open the front doors. Passersby get a glimpse through the double-sided fireplace of space that awaits beyond.   The unique geometry of the reception desk with custom shaped ceiling clouds create a dramatic first impression.  The primarily monochromatic scheme is broken by texture & high gloss finishes and complimented by warm tones of rift cut red oak.

The client wanted to emphasize their amazing view of the Downtown core.  Each operatory is placed along the windows and the ceiling angles up to meet the high exterior windows, maximizing the natural light and allowing exploration of the high-rise buildings.  The film details on the exterior windows are an extension of the storefront.

The crisp white operatories are broken with pops of color. The custom cabinets were carefully designed to meet the needs of the Dentist and provide an elevated look from the typical dental office.  LED lighting was installed throughout highlighting the brightness of the space.

Each room was thoughtfully laid out to anticipate the needs of the staff while establishing a tailor-made experience for patients.

Area: 4250 sq. ft.

Location: Edmonton, AB

Completed: 2018

Services

Contract Administration

Contract Documentation

Design Concept

Furniture Planning

Space Planning



Share this post: