Color, color, and more color!!  Both children and their parents respond to the bright colors and fun graphics in this clinic focused on children’s dental health.   Custom benching allows families to sit together and doubles as storage for supplies and toys. Built-in tables with charging ports make it convenient for patients to keep their devices charged.  The custom upholstered wall bench is a favorite spot to hang out while waiting for appointments.

Custom graphics throughout the clinic create a playfulness around every corner along with wall-mounted tablet stations scattered throughout waiting areas and consult rooms to keep little ones occupied while waiting.

The space was designed with a combination of closed and open operatories giving flexibility for patients needing more privacy.  A small toddler room was created with a custom bench in lieu of a dental chair allowing parents to sit with their child for a more comfortable dental experience.

Lighting also plays an important part in the design.  Natural light flows into the space and penetrates to the interior rooms with the use of a glass partition system. LED lights installed throughout further compliment the brightness of the space and enhance the bright colors in every room.  Patients rave about the openness and inviting nature of the clinic.

Area: 3250 sq. ft.

Location: Spruce Grove, AB

Completed: 2019

Services

Contract Administration

Contract Documentation

Design Concept

Furniture Planning

Space Planning



Share this post: